Tiedragon PDF Print E-mail

Hobby

In 1986 kwam ik voor het eerst, middels mijn broer, in aanraking met de computer. Via een oom, ingenieur in Duitsland, leerde ik het programeren met Quickbasic. In deze periode leerde ik hoe een computer op te bouwen.

In 1991 ontwikkelde ik mijn eerste programma waarmee de klok van zomer- naar wintertijd omgezet kon worden. Tevens ontwikkelde ik een programmatje waarmee spelletjes opnieuw werden opgestart wanneer het spel Tycoon Railroad afgelopen was. In deze periode was literatuur over programmeren beperkt. Wel heb ik nog een omnummersysteem Nodomzet ontwikkeld en het oude telefoonnummer omgezet werd naar het 10 cijferige nummer. Hiervoor heb ik conversatiesoftware gemaakt. Onder DOS werkte deze software. Publieke verspreiding van deze software verliep via het BBS-netwerk. Het programma verliep vlekkeloos en werd veel gedownload.

Studie

In 1999 studeerde ik informatica aan de Hogeschool van Utrecht.

Naast mijn studie kreeg ik mijn eerste klant, een dove client. Vele computerproblemen heb ik voor dove mensen opgelost. Veel dove mensen hebben moeite met horende mensen omgaan. Tevens bouwde ik computers volgens de wensen van mijn clienten.

Tijdens de introducatie van de euro heb ik een conversatiesoftware Syscalculcator middels EXECL guldensbedragen automatisch omgezet in euro. De software was ontwikkeld met behulp van Visual Basic 6 en werkte onder Windows. Deze programma werd beloond met aantal awards zoals nonags 5 sterren.

Veel zelfstudie via internet heeft mijn kennis uitgebreid. Mondeling college volgen was voor mij als dove jongeling niet eenvoudig. Tijdens mijn studie heb ik dan ook hulp gezocht om de leemtes middels mijn doofheid aan te vullen.

In deze periode heb ik Syscalculcator uitgebreid met een complete rekenmachine. Eveneens werden er webapplicaties met behulp van JAVA gemaakt. Mijn kennis werd actueel gehouden met diverse websites Webwereld.nl en Tweakers.net. In opdracht van Martinair heb ik een webapplicatie gebouwd met behulp van Visual basic.

In 2003 heb ik een tabmanager voor msn messenger ontwikkeld. mensen konden een tab van de website toevoegen in hun msn messenger 6. Het werd gebruik gemaakt van XML-technologie in combinatie met Visual basic 6. Voor martinair werkte ik aan nieuwe webapplicatie op gebaseerd van visual basic 6. In 2006 studeerde ik in Utrecht af.

Carriere

Ik ging werken voor het toenmalige EDS als informatieanalist. Voor diverse klanten als b.v. D-reizen, EDS-US en de NS heb ik modules ontwikkeld met behulp van JAVA. De klanten waren tevreden over mijn resultaten.

Tegenwoordig heb ik nu geconsulteerd met Lulu Wang over ICT-zaken. Lulu Wang is een beroemde schrijver en heeft gebruik gemaakt van mijn diensten. Voor het eerst gebruikte Lulu wang een tablet voor ontwikkeling van e-book.

 
Designed by Tiedragon